Saako olla Kesäillan valssi ja Harrin burgeri?

Saako olla Kesäillan valssi ja Harrin burgeri?

Soittaja, kokki, kuntapoliitikko, opettaja…

Kautosen Harrin näkee usein Puumalassa soittamassa haitaria niin Wennon risteilyllä kuin torin tapahtumissakin. Nyt hänet voi tilata vaikka omalle mökille kokkaamaan.

Harri Kau­to­nen esiintyi vuonna 2008 Ylen to­si­te­le­vi­si­o­sar­jassa Kaik­ki Puu­ma­lan puo­les­ta. Siinä seitsemän ta­val­lis­ta puu­ma­la­lais­ta mies­tä loi­vat kah­dek­sas­sa vii­kos­sa te­at­te­ri­kap­pa­leen KOM -te­at­te­rin  la­val­le. Mie­het esiin­tyi­vät vii­koit­tain ja pro­jek­tis­sa oli si­vu­juo­nia, joi­hin tar­vit­tiin suu­ri va­paa­eh­tois­ten jouk­ko.

Puu­ma­la oli tuolloin ta­lousvai­keuk­sis­sa ole­vien kun­tien krii­si­lis­tal­la. Sar­ja ker­toi sii­tä, kuin­ka kun­ta­lai­set käänsivät paik­ka­kun­tan­sa suun­taa, löytyi vah­va yh­tei­söl­li­syys ja te­ke­mi­sen mei­nin­ki.

       

Nyt Puumalalla ja myös Harrilla menee hyvin. Harri on ehtiväisen oloinen mies. Hän on muusikko, Puumalan kunnanhallituksen puheenjohtaja, perheenisä, Sulkavan lukion matematiikan ja fysiikan opettaja ja uusinta uutta on liikkuva Pop up -ravintola KauHa.Harri on ikänsä soitellut haitaria asiakkaiden mökeillä niin sukujuhlissa kuin 50-vuotissyntymäpäivilläkin. Usein isäntä ja emäntä ovat hermostuneita kokkailusta, ja Harrin tekisi mieli mennä kääntämään käryävää pihviä grillissä.

Luokkaretki rahoitettiin ravintolalla

Varsinainen sysäys KauHa-ravintolaan tuli kuitenkin Harrin vedettyä Sulkavan yrittäjyyslukiolaisten kanssa kolme vuotta menestyksellä 40 hengen kunnianhimoista a la carte -ravintolaa neljästi vuodessa koulun tiloissa.  Puolet porukasta oli keittiössä, puolet tarjoilijoina. He keräsivät kolmessa vuodessa rahat Japanin luokkaretkeen. 

-         Yli kahdentuhannen tehdyn annoksen jälkeen vakuutuin konseptista ja ryhdyin miettimään, kuinka sitä voisi jalostaa. Näissä tapahtumissa asiakas valitsi kolmen ruokalajin menun etukäteen. Entäpä jos asiakas saisikin ravintolapalvelut vaikka omalle mökkiterassille? Olen keikkaillut 30 vuotta ja opettanut 20 vuotta eli ne osaan jo hyvin. Kaipaan koko ajan jotain uutta. Innostuin valtavasti ja perustin Saimaan viihdepalvelut, ja toiseksi toiminimeksi ravintola KauHan.

 Täytettyjä paprikoita ja kokolihaa

Harri kertoo kokanneensa esimerkiksi kahdeksan hengen motoristiporukalle toiveaterian heidän vuokraamallaan mökillä. Ihmisiä kiinnostaa nähdä, kun ruokaa tehdään paikan päällä. 

-         Tein alkuruuaksi broilerimoussella täytettyjä gratinoituja paprikoita. Pääruokana oli 300 g pihvit ja lohkoperunat. Jälkiruuaksi he halusivat muurinpohjaletut, joiden kanssa tarjosin itse tehtyä mansikkahilloa. Haluan tehdä pienen mittakaavan laadukasta ruokaa. Mökillä tehty laadukas ruoka-annos on samoissa hinnoissa kuin vastaavan tasoinen olisi ravintolossa, Harri toteaa.

Harri vie ravintolansa myös sähköttömille mökeille, sillä tarvittaessa hän tuo koko keittiön astioineen. Asiakas vieraineen voi myös osallistua ruuanlaittoon niin halutessaan.

Kokilla haitari matkassa

Harri on pian menossa saarimökille kokkaamaan häihin, joihin halutaan kaikkea jännää ja omatekoista. Harri on mukana persoonallaan, ja rakentaa ohjelman huolellisesti miettien mihin pystyy. Kokki saattaa soittaa haitarilla Kesäillan valssinkin.

-         Mökeillä kokkailu ja uusien ihmisten tapaaminen on älyttömän palkitsevaa, samoin soittaminen. Minulla oli 14 soittokeikkaa heinäkuussa. Aloitan usein Saimaan valssilla. Onneksi kunnallispolitiikka ja koululaitos on lomalla kesällä, että ehdin tehdä muutakin. Kokkasin vaimon kanssa burgereita Sulkavan souduissa, Kiuruveden iskelmäviikoilla ja Puumalan Siltakemmakoissa.

Vapaa-aikanaan Harri veneilee perheen kanssa, kalastaa ja metsästää pienriistan pystykorvansa kanssa ja harrastaa makumatkailua.

-         Minulla on paljon harrastuksia. Toisista minä maksan ja toisista minulle maksetaan. Joskus vaikea erottaa mikä on työ ja mikä harrastus, hän nauraa.

https://www.saimaanviihdepalvelut.fi/

Jaa artikkeli

Kommentit (0)